EUROPA LEAGUE: Så gick det för Istanbul Basaksehir & Konyaspor

Mycket viktiga poäng stod på spel när Istanbul Basaksehir mötte Ludogorets Razgrad och när Konyaspor tog emot Marseille.

Istanbul Basaksehir tog tre mycket viktiga poäng när man bortaslog Ludogorets Razgrad i Bulgarien med 2-1. Målen gjordes av Edin Visca och Kerim Frei i den 20:e minuten respektive 27:e minuten. Reduceringsmålet från gästerna kom i den 65:e minuten genom Marcelinho.

Basaksehir är trea i sin grupp med 5 poäng och en målskillnad på -2. Laget behöver tre poäng för att ta sig förbi grupptvåan Ludogorets Razgrad som har 8 poäng och en målskillnad +2. I den sista omgången spelar Basaksehir mot SC Braga på hemmaplan som är klara för slutspel i Europa League.

Konyaspor såg ut att ta tre stora poäng mot Marseille på hemmaplan men laget släppte in ett kvitteringsmål i den 93:e minuten. Nejc Skubic satte ett straffmål i den 82:e minuten samtidigt som Marseille blev kvar 10 man på plan. Konyaspors chanser att ta sig vidare till slutspel lever dock. Laget ligger trea och har 5 poäng och -2 i målskillnad samtidigt som man har två poäng upp till Marseille som är tvåa i gruppen. I sin sista gruppspelsmatch möter Konyaspor det portugisiska laget Vitoria de Guimares på bortaplan som ligger sist i gruppen.