Genclerbirligi sparkar Mesut Bakkal

Mesut Bakkal blev inte långvarig i Genclerbirligi under hans fjärde sejour i klubben.

Han tog över efter Ümit Özat inför den fjärde omgången och efter förlusten mot Kayserispor på hemmaplan med 1-2 i den senaste omgången vilket var lagets tredje raka förlust i ligan valde klubben att gå skilda vägar med honom.

Mesut Bakkals statistik i Genclerbirligi i ligan blev: 9 matcher, 2 segrar, 1 oavgjord och 6 förluster med målskillnaden 12-22. En av segrarna kom mot Besiktas med 2-1 på hemmaplan. Han ledde också laget i en match i turkiska cupen när man avancerade till femte omgången efter att ha slagit Tuzlaspor med 3-0.

Detta var Mesut Bakkals fjärde sejour i klubben då han hade tidigare tränat klubben 2005-06, 2008-09 och 2015.

Efter Genclerbirligis beslut ifrågasatte han vad som är anledningen till att han får lämna och sa bl.a. att det inte är hans fel att laget går dåligt just nu samt att han var den enda som hade kunnat rädda klubben från dagens situation.

Genclerbirligi med Johannes Hopf och Abdul Khalili i laget ligger sist i tabellen efter 12 omgångar med 8 poäng. Två andra lag: Karabükspor och Osmanlispor har också 8 poäng. Konyaspor är det närmaste laget ovanför nedflyttningsstrecket med 11 poäng.