Mesut Özil till Barcelona – Om Arda Turan lämnar?

Både Mesut Özil och Arda Turan har länge kopplats ihop med en flytt ifrån sina respektive klubbar.

Mesut Özil som spelar för det tyska landslaget och har turkiska rötter ser ut att vara förlorad för Arsenal då flera engelska medier är enade om att Arsenal säljer spelaren i januari. Efter ett stort intresse av Manchester United så sägs det att FC Barcelona är den nya klubbadressen för Özil och att en övergångssumma lär hamna på minst 20 miljoner euro eftersom Özils kontrakt går ut till sommaren.

Enligt spanska AS hänger dock affären på om Barcelona lyckas sälja Arda Turan. Den turkiske mittfältaren har länge kopplats ihop med en flytt ifrån klubben och i somras var det nära att Arda hamnade i Galatasaray. Igor Tudor bekräftade för någon vecka sedan att Galatasaray fortfarande är intresserade av Arda men att man inte har fört några dialoger sedan i somras.

I fallet med Mesut Özil så föredrar Wenger att man hellre säljer Özil till Barcelona än att rivalen José Mourinho och Manchester United köper loss den 29-årige offensive mittfältaren.

Enligt engelska medier så ska Mesut Özil ha kommit överens om ett kontrakt på 3,5 år med den spanska klubben och en månadslön som sägs ligga på 370 000 euro.