Proffskollen: Nuri och Ömer spelade 90 minuter i den historiska matchen

Det blev en historisk match mellan Borussia Dortmund och Schalke 04 under lördagen i Bundesliga. 

De två stora rivalerna låg 2:a och 3:a i ligan och ett oavgjort resultat tjänade ingen på. Dortmund spelade med Ömer Toprak och Nuri Sahin från start och såg ut att gå mot en storseger som aldrig skulle glömmas. Redan efter 25 minuter ledde Dortmund med hela 4-0! Efter mål av Aubameyang, självmål av Stambouli, mål av Götze och Guerreiro så såg Dortmund ut att ta tre viktiga poäng.

I den 61:a minuten skulle dock tittarna få vittna starten på en av de största vändningarna i Bundesligas historia. Burgstaller gjorde 4-1 för gästerna och fyra minuter där på gjorde Harit 4-2. I den 72:a minuten åkte Aubameyang på sitt andra gula kort och blev utvisad. Fyra minuter ifrån slutet reducerade Caliguiri till 4-3 och på tilläggstid kvitterade Naldo till 4-4.

En historisk och galen match som Ömer Toprak och Nuri Sahin säkerligen aldrig kommer att kunna glömma. I och med det oavgjorda resultatet tappar båda lagen en placering.