Turkiet 2-3 Albanien

Turkiet förlorade i Antalya mot Albanien under måndagskvällen.

Startelvor:

Turkiet: Volkan Babacan, Barış Yardımcı (min. 46 Ozan Tufan), Serdar Aziz (min. 46 Uğur Demirok), Çağlar Söyüncü, Atila Turan (min. 46 İsmail Köybaşı), Okay Yokuşlu, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu (min. 74 Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder (min. 70 Enes Ünal), Kenan Karaman (min. 60 Emre Akbaba), Cenk Tosun
Albanien: Berisha, Lenjani (min. 66 Ajeti), Hysaj, Mavraj, Veseli, Memushaj, Lilaj (min. 87 Lila), Xhaka, Roshi (min.66 Kamer), Grezda (min. 81 Ajdarevic), Sadiku (min. 66 Aliji)

Vänskapsmatchen slutade 3-2 till Albanien som gjorde två mål och fick en man utvisad i första halvlek. Sadiku blev tvåmålsskytt i första halvlek. Turkiet började bäst med bra chanser och Cenk testade Berisha i Albaniens mål men lyckades inte göra mål. Istället lyckades Albanien göra två enkla mål på Turkiet där Turkiet försvarade mycket dåligt. I den 41:a minuten blev Memushaj utvisad.

I andra halvlek fick vi se en helt annan inställning av Turkiet som rivstartade och Cenk hittade fram till Cengiz som gjorde 2-1. Turkiet fortsatte pressa på och var nära en kvittering men för stora ytor bakåt kostade landslaget segern och Albanien gjorde istället 3-1 genom Eroz Grezda i den 55:e minuten. Bara fem minuter senare lyckades Turkiet reducera till 2-3 genom inbytte Emre Akbaba som blev vackert framspelad av Cenk Tosun (som gjorde två assist ikväll). Några fler mål blev det inte och Albanien vann rättvist med 3-2.

Förlusten innebar fjärde raka matchen utan vinst för landslaget som för några dagar sedan förlorade med 2-0 mot Rumänien och innan dess spelade landslaget oavgjort mot Finland och förlorade 3-0 mot Island i  VM-kvalet.