VIDEO: Europa League: Oavgjord för Basaksehir och Konyaspor

Både Istanbul Basaksehir och Konyaspor spelade oavgjord i sina matcher i Europa League på torsdagskvällen. Medan Konyaspor har fortfarande goda chanser att ta sig vidare ser det mycket svårare ut för Basaksehir. 

Basaksehir spelade 1-1 på hemmaplan mot Hoffenheim. Alexandru Epureanu nickade in bollen i mål efter en hörna i den 32a minuten men målet blev inte godkänt. Istället tog bortalaget ledningen i den 47e minuten genom Florian Grillitsch. Inhopparen Edin Visca kvitterade i den 93e minuten med ett fint skott utanför straffområdet.

Tränaren i Basaksehir Abdullah Avci ställde upp med ett reservbetonat lag och Kerem Demirbay som spelade för de turkiska ungdomslandslagen men som valde spel i Tyskland A-landslag spelade i 74 minuter för Hoffenheim.

I gruppens andra match mellan Ludogorets och Braga blev det 1-1.

Tabell Grupp C

  1. Ludogorets, 8 poäng
  2. Braga, 7 poäng
  3. Hoffenheim, 4 poäng
  4. Istanbul Basaksehir, 2 poäng

Basaksehir möter Braga på hemmaplan och Ludogorets på bortaplan i sina återstående matcher. Om laget vill gå vidare krävs det seger i båda matcherna samtidigt som resultatet går deras väg i gruppens andra matcher.

***

Konyaspor spelade 0-0 på bortaplan mot Salzburg. Det var tränaren Mehmet Özdileks första match i Europa-spelet med Konyaspor och hans första match någonsin i Europa som tränare.

I gruppens andra match vann Vitoria Guimaraes med 1-0 över Marseille.

Tabell Grupp I

  1. Salzburg, 8 poäng
  2. Olympique Marseille, 6 poäng
  3. Konyaspor, 4 poäng
  4. Vitoria Guimaraes, 4 poäng

Konyaspor möter Marseille på hemmaplan och Vitoria Guimaraes på bortaplan i sina återstående matcher. Om laget vinner båda matcherna går man vidare till slutspel.