VIDEO: Hattrick av Roberto Soldado när Fenerbahce besegrade Sivasspor

Roberto Soldado hade en stor show när Fenerbahce besegrade Sivasspor på hemmaplan med 4-1. 

Fenerbahce tog ledningen genom Nabil Dirar som är i storform efter att ha skjutit Marockos landslag till VM 2018. Målet kom i den 31:a minuten och Fenerbahce gick in i halvtidsvilan med ledningen. Bara två minuter in i andra halvlek kvitterade Sivasspor genom Thievy Bafouma.

I den 61:a minuten bytte Aykut Kocaman in Roberto Soldado och den spanske målskytten gav svar direkt. Samma minut som Soldado byttes in gjorde han även mål. Målet är ett av de senaste decenniernas mest speciella mål då bollen tog i ribban två gånger och ut innan Soldado cykelsparkade in bollen. Detta var Soldados första mål i Fenerbahce-tröjan. Tre minuter efter Soldados mål blev Thievy Bafouma utvisad efter att ha tagit på sig sitt andra gula kort och reagerat starkt mot domaren. Totalt blev det nio gula kort och ett rött kort i matchen. Svenske mittbacken Mattias Bjärsmyr som spelade hela matchen för Sivasspor klarade sig undan kort i matchen.

I den 77:e minuten var Soldado framme igen och utökade ledningen till 3-1. Fyra minuter senare fullbordade Soldado sitt hattrick när han blev framspelad av Giuliano. I och med framspelningen har Giuliano nu även gjort sin första assist för Fenerbahce. Anfallaren Vincent Janssen blev mållös och hade en nick i ribban och fick stående ovationer när han byttes ut i den 79:e minuten för sitt slit och kämpande på plan.

Landslagsuppehållet har gynnat Fenerbahce som såg ut som ett helt annat lag ikväll. I och med vinsten går Fenerbahce upp på en femte plats och 20 poäng. ”Fener” har nu sex poäng upp till ligaettan Galatasaray och två poäng upp till Besiktas som är trea, båda rivalerna tappade poäng i den tolfte omgången då Galatasaray förlorade borta mot Istanbul Basaksehir som är tvåa i ligan och Besiktas spelade oavgjort hemma mot Akhisar som har halkat ner till nionde plats.