VIDEO: Istanbul Basaksehir utklassade Galatasaray

Istanbul Basaksehir vann toppmatchen och derbyt mot Galatasaray med hela 5-1. Stor matchhjälte blev Emmanuel Adebayor med tre mål.

Ligatvåan Basaksehir tog emot ligaettan Galatasaray på hemmaplan i omgångens toppmatch i turkiska ligan på lördagskvällen och det var hemmalaget som segrade i matchen när man vann med 5-1. Segern innebar att Basaksehir gick upp på lika många poäng (26) som Galatasaray.

Basaksehir kom till spel utan sin lagkaptenen Emre Belözoglu som har spelat flera säsonger i Galatasaray.

Mittbacken Joseph Attaman gav Basaksehir ledningen i den 25e minuten när han nickade in Edin Viscas frispark och ett par minuter före halvtidsvilan nickade Emmanuel Adebayor in 2-0 när Visca återigen stod för assisten. 2-0 blev också halvtidsresultatet. I början av den andra halvleken jagade Galatasaray ett reduceringsmål och gjorde också mål genom Bafetimbi Gomis som nickade in bollen snyggt i den 55e minuten. Det var hans tolfte ligamål för säsäsongen men Basaksehir skulle svara nästan direkt när Adebayor gjorde sitt andra mål för kvällen via Maicons ben.

Och Adebayor gjorde ytterligare ett mål, hans sjunde ligamål för säsongen, på straffspark i den 76e minuten efter att Maicon fällt Eljero Elia i straffområdet vilket innebar 4-1 till Basaksehir men det skulle inte ta slut där för inhopparen Kerim Frei fastställde slutresultatet till 5-1 i den 89e minuten. Frei har gjort tre ligamål den här säsongen och alla tre har kommit som inhoppare mot de tre stora.

Istanbul Basaksehir vann sin tredje raka ligaseger och laget har inte förlorat på de sex senaste ligamatcherna (5 segrar och 1 oavgjord) medan Galatasaray har bara vunnit en av de fyra senaste ligamatcherna.