VIDEO: Kayserispor 1-1 Istanbul Basaksehir: Basaksehir kvitterade efter omdiskuterat mål

Den trettonde omgången i turkiska ligan avslutades på måndagskvällen med en toppmatch när femteplacerade Kayserispor tog emot ligatvåan Istanbul Basaksehir på hemmaplan.

Hemmalaget tog ledningen i 9e minuten genom den rutinerade anfallaren Umut Bulut som gjorde sitt 5e ligamål för säsongen. Det var Umuts 144e mål i Süper Lig i karriären. Förra säsongen gjorde han 4 mål på 31 matcher. Den här säsongen är han redan uppe i 5 mål efter 13 matcher.

Istanbul Basaksehir skulle kvittera i den 38e minuten efter ett omdiskuterat mål av Emmanuel Adebayor som gjorde sitt 8e ligamål för säsongen. Kayserispor-spelarna protesterade vilt efter målet och två spelare fick gult kort för det. Spelarna påpekade för domaren att Adebayor hade tagit med sig bollen med armen och på reprisbilderna efter kan man se att målet inte borde ha blivit godkänt.

I den andra halvleken hade Umut Bulut ett par lägen att avgöra men det blev inga fler mål i matchen och den slutade 1-1. Basaksehir spelade sin sjunde raka tävlingsmatch (fyra segrar samt två oavgjorda) och ligger på andraplats i tabellen två poäng efter Galatasaray. I ligaspelet har Basaksehir inte förlorat på sju matcher (fem segrar och två oavgjorda). Även Kayserispor som fortsatt ligger femma i tabellen på samma poäng (23) som trean Fenerbahce och fyran Besiktas är formstarka. Laget har inte förlorat de sex senaste tävlingsmatcherna. Av dessa sex är fem i ligan med utgången: två segrar och tre oavgjorda. På de 12 senaste ligamatcherna har det endast blivit en förlust.