VIDEO: Kerim Freis mål mot de tre stora

Istanbul Basaksehirs yttermittfältare Kerim Frei har gjort tre mål på nio matcher i ligan den här säsongen. Alla målen har han gjort som inhoppare mot de tre stora i turkisk fotboll.

Omgång 4
På bortaplan mot Fenerbahce. Matchen står 2-2 när Kerim Frei blir inbytt i den 81a minuten och i den 93e minuten avgör han matchen med sitt 3-2 mål efter att ha dribblat sig förbi ett par försvarare och skjutit ett skott utanför straffområdet.

Omgång 9
Mot Besiktas på bortaplan. Hans gamla klubb han spelade 3,5 säsonger i. Matchen är mållös när Kerim Frei ersätter Eljero Elia i den 65e minuten. I den 89e minuten får han en passning av Junior Caicara och skjuter precis innanför straffområdet bollen i mål. Besiktas skulle senare kvittera i den 92a minuten genom Dusko Tosic.

Omgång 12
Basaksehir möter Galatasaray på hemmaplan och matchen står 4-1 till hemmalaget när Kerim Frei bytts in i den 86e minuten. Tre minuter senare fastställer han slutresultatet till 5-1 efter att ha fått bollen på vänsterkanten och precis vid sidlinjen tar han sig förbi mellan två motståndare, avancerar in i straffområdet och skjuter in bollen.

***

Trots sin unga ålder (24 år) har Kerim Frei varit med om rätt mycket i fotboll. Han debuterade för Fulhams A-lag i kvalet till Europa Leagues gruppspel som 17-åring och debuterade i Premier League ett par veckor efter att ha fyllt 18 år. Han debuterade också för det turkiska landslaget som 18-åring. Han har spelat 3,5 säsonger i Besiktas och blev ligamästare säsongen 2015/16. Och har även spelat a-lagfotboll för Cardiff och Birmingham. Inför den här säsongen skrev han på ett treårskontrakt med Basaksehir.