VIDEO: Patrik Carlgren debuterade för Konyaspor i turkiska cupen – Konya vann med 3-0

Den 25-årige svenska målvakten Patrik Carlgren som värvades till Konyaspor inför den här säsongen fick göra sin debut i klubben i cupmatchen mot Batman Petrolspor.

Batman Petrolspor som håller till i TFF 3. Lig (fjärdedivisionen) tog emot de regerande cupmästarna Konyaspor på hemmaplan. Batman Petrolspor som gick in i turkiska cupens andra omgång slog ut Göztepe från Süper Lig i tredje omgången och Denizlispor från TFF 1. Lig i fjärde omgången.

Men det blir svårt för laget att stå för en ny skräll då Konyaspor lyckades vinna första matchen i femte omgången med 3-0. Vedat Bora gav Konyaspor ledningen i den första halvleken och Lebogang Manyama gjorde lagets övriga två mål i den andra halvleken.

Innan flytten till Konyaspor spelade Carlgren bl.a. tre år i AIK och var också en av hjältarna i det svenska U21-landslaget som vann U21-EM guld 2015. Då räddade Carlgren två straffsparkar i finalen mot Portugal som fick avgöras efter straffläggning.