Bosnien & Hercegovina intresserade av Fatih Terim

Fatih Terim har ständigt kopplats ihop med tränarrollen i Galatasaray efter att ha fått sluta som Turkiets fotbollsdirektör.

Utöver Galatasaray så har det även visats intresse från Irans fotbollsförbund. Nu är ett annat fotbollsförbund intresserade av Fatih Terim: Bosnien & Hercegovinas fotbollsförbund.

Enligt beIN SPORTS så kommer Bosniens fotbollsförbund att träffa Fatih Terim i Istanbul imorgon.

Fotbollsförbundet har valt att inte gå vidare med Mehmed Bazdarevic vars avtal har gått ut med fotbollsförbundet och nu letar det bosniska fotbollsförbundet efter en ny förbundskapten till landslaget. Den som ska ha hjälpt förbundet att komma i kontakt med Fatih Terim är den förre bosniske Galatasaray-spelaren Tarik Hodzic. Utöver Hodzic kommer även Zvjezdan Misimovic och Sead Kajtaz att närvara vid mötet med Fatih Terim. Även Misimovic har spelat för Galatasaray.

Enligt beIN SPORTS har Hodzic i ett uttalande sagt att han vill se Terim som ny förbundskapten för Bosnien &  Hercegovina och att Terim är ett alternativ. I uttalandet ska Hodzic ha sagt:

– Fotbollsförbundet kan finansiellt inte värva en så stor världstränare som Fatih Terim men vi har en landslagstrupp som är mycket talangfull och erfaren som ska kunna locka Fatih Terim. Allting kommer att klarnas upp efter imorgon eftermiddag efter vårt möte, ska Hodzic ha sagt till beIN SPORTS.

Hodzic hyllar Fatih Terim som hade kunnat uppnå stora bedrifter med Bosnien och säger varför han vill se honom som ny förbundskapten för Turkiet:

– Terim har mycket bra kunskaper, karisma och har en bra auktoritet. Det är egenskaper som vi söker. Det skulle bli fantastiskt om han accepterar vårt förslag.

Enligt beIN SPORTS har Bosnien & Hercegovinas fotbollsförbund tidigare varit i kontakt med Kayserispors kroatiske tränare Robert Prosinecki.

Även Division 2-klubben i Sverige, KSF Prespa Birliks nya huvudtränare, Zlatan Nalic, är aktuell för posten och har träffat Bosniens fotbollsförbund om jobbet som förbundskapten för herrlandslaget.