Arda Turan presenterades under måndagen

Arda Turans övergång på lån till Istanbul Basaksehir är nu klar. 

Spelaren presenterades under måndagen och skrev på sitt avtal med ligaledarna i Süper Lig.

Klubbens president, Göksel Gümüsdag, bekräftade även vad Arda Turan kommer att kosta och alla summor:

– Arda kommer att få två miljoner euro i lön för det här halvåret plus bonus. Året därpå kommer Arda att få fyra miljoner plus bonus. Vi betalar ingenting till Barcelona och vi har en köpoption på spelaren. Vi har rätt till 25% av övergångssumman i framtiden på Arda Turan. 20% ifall han säljs året framför oss och 25% ifall han säljs året därefter. Det har varit en stor affär, sade Göksel Gümüsdag på presskonferensen.

Om Istanbul Basaksehir vinner ligaguld kommer Barcelona få 300 000 Euro.

Pressen fick möta en mycket glad Arda Turan som betonade att han känner samma känsla som när han lämnade Turkiet för en karriär ute i Europa:

– Jag vill tacka alla som gjorde den här transfern möjlig och jag är mycket glad. Det här påminner mig om mina dagar när jag blev klar för Atletico. Jag hoppas att jag kommer nå liknande framgångar med klubben både i ligan och i Europa. Jag är verkligen glad och stolt över att vara här och jag hoppas vi kommer nå våra mål och visioner tillsammans.

Arda blev påmind om att han en gång i tiden sade: ”Om jag en dag återvänder till Turkiet så kommer det vara till Galatasaray” och journalisten som ställde frågan undrade vad som hade förändrats:

– Det jag sa den gången var om klubben verkligen vill ha mig så kommer jag enbart vilja spela för Galatasaray i Turkiet och det gäller fortfarande. Ingenting har förändrats, svarade Arda Turan.

Arda kommer att ha tröjnummer 14 i Istanbul Basaksehir och började under måndagen att träna med sin nya klubb.

Se hela presskonferensen här (obs: turkiska):

LÄS OCKSÅ: 
OFFICIELLT: Arda Turan klar för Istanbul Basaksehir!