Bekräftat: Så mycket får Beşiktaş för Cenk Tosun

Beşiktaş har meddelat börsen i Istanbul om Cenk Tosuns transfer till Everton. 

I ett meddelande till KAP så säger Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş att klubben har kommit överens med Everton om en transfersumma.

Everton betalar 22 miljoner euro i direkt transfersumma och 1 157 895 euro vid senare tillfälle till Beşiktaş. Skulle Everton kvala sig till Europa League kommer ytterligare 500 000 euro att betalas och skulle klubben kvala sig till Champions League så kommer klubben att betala ytterligare 750 000 euro till Beşiktaş. Skulle Cenk Tosun spela minst 25 matcher från start (10 matcher från start för säsongen 2017/18) så kommer Beşiktaş få ytterligare 500 000 euro. De ovannämnda bonusen överskriver inte mer än 2 miljoner euro.

Skulle Cenk Tosun göra 15 mål för Everton per säsong så kommer Beşiktaş att få 500 000 euro så länge Cenk har kontrakt med Everton. Det vill säga gör Cenk 15 mål den här säsongen och nästa säsong så får de turkiska mästarna totalt 1 miljon euro i bonus på två säsongen. Skulle anfallaren göra 25 mål så kommer Beşiktaş att få 1 miljon euro så länge kontraktet med Everton gäller. Skulle Cenk lyckas smälla dit 25 mål per säsong i fyra säsongen så kommer Beşiktaş att få 4 miljoner euro.

Vid eventuell försäljning av Cenk Tosun från Evertons sida så kommer Besiktas att få 7,5 procent av transfersumman.