Cenk Tosun: ”Jag ska representera vår flagga på bästa sätt i Premier League”

Cenk Tosun är klar för Everton men åkte på lördagen till Istanbul för prviata ärenden. På Istanbul Atatürk flygpltas möttes han upp av media och svarade på deras frågor. 

Cenk sade att det var hans barndomsdröm att få spela i Premier League och att han kommer att göra sitt allra bästa och representera Turkiet på bästa möjliga sätt:

– Jag är verkligen glad. Att spela i Premier League är en dröm sedan barnsben för mig. Det är en stor framgång för mig att skriva på för en så stor klubb som Everton. Jag hoppas kunna representera mitt hemland och vår flagga på bästa sätt och göra Turkiets 80 miljoner invånare stolta. Jag ska göra allt jag kan. Jag vill tacka presidenten Fikret Orman och alla som såg till att denna transfern gick igenom och även min familj samt de som hämtade mig till Besiktas för 3,5 år sedan.

Cenk Tosun fortsatte och sade:

– Jag är väldigt glad (över att bli den dyraste sålda spelaren ifrån Turkiet). Det är verkligen svårt att gå för en så stor summa från Turkiet till Europa. Jag vill se fler turkiska fotbollsspelare ute i Europa. Jag hoppas flera av våra unga spelare kan ta detta steget i framtiden och att de kan representera oss ute i Europa också.

LÄS OCKSÅ:
Turkiska fotbollsspelare i Premier League – dåtid och nutid!