Cenk Tosun ut – Islam Slimani in?

Flera turkiska medier rapporterar om att Besiktas kan ersätta Cenk Tosun med den algeriska forwarden Islam Slimani från Leicester City.

Rapporterna säger att Besiktas ska ha inlett diskussioner med Leicester City angående ett lån för resten av säsongen. Besiktas ska ha erbjudit den engelska klubben 2 miljoner Euro för att låna Slimani under resten av säsongen. Det är oklart i skrivande stund om lånet innehåller köpoption.

Efter en framgångsrik säsong 2015/16 då Slimani gjorde 27 mål på 33 matcher i ligan värvade Leicester honom för 30,5 miljoner Euro sommaren 2016 inför nästa säsong när laget skulle spela i Champions League efter det historiska ligaguldet. Under sin första säsong i England gjorde Slimani 7 mål på 23 matcher i Premier League och 1 mål på 5 matcher i Champions League. Under den pågående säsongen har han inte gjort några mål i Premier League på 11 matcher men i engelska ligacupen har det blivit 4 mål på 3 matcher.