Cenk Tosuns första match i Everton

De blev inte den starten som Cenk hade hoppats på i Everton. Laget förlorade med hela 4-0 mot Tottenham. 

Det var ingen lätt och vanligt debut för Cenk under lördagskvällen. Den turkiske anfallaren fick göra sin debut på en av fotbollsvärldens största arenor och Englands största: Wembley Stadium.

Cenk och Everton började matchen bra och den 26-årige anfallaren visade upp ett bra spel och att han har fysiken för att kunna konkurrera och spela i den engelska ligan. Cenk hade även kunnat noteras för en assist då han nickade fram Wayne Rooney som satte bollen i nät men vinkades av för offside vilket också var korrekt även om det var några centimeter.

Cenk spelade lite mer än 60 minuter innan han blev utbytt och kunde inte uträtta så mycket i andra halvlek. Värt att notera var att gästerna inte stod för någon bra insats och managern Sam Allardyce var inte nöjd med lagets prestationen och i efterhand analyserade han Cenks insats såhär:

– Okej (Cenk Tosuns insats). Jag tycker att det var en svår dag för honom och jag tycker det var en svår dag för oss alla. Vi behöver bli bättre i anfallet och jag tror det kommer ske ju mer tid han får i Premier League. Om han kan hålla i bollen mer och få bättre service av sina lagkamrater och få bollarna i boxen så kommer han förhoppningvis göra det han gjorde för Besiktas i deras liga och i Champions League. Det är det vi behöver just nu.

Se mer av presskonferensen efter matchen här.

Tottenhams mål gjordes av Heung-Min Son, Harry Kane (2) och Christian Eriken. Nästa match för Everton i ligan är mot West Bromwich Albion på hemmaplan och då förväntas Cenk Tosun återigen spela från start.

Se Cenk Tosuns insats mot Tottenham här.