Erkan Zengin lämnar Eskisehirspor

Eskisehirspor och Erkan Zengin har valt att gå skilda vägar.

Eskisehirspor publicerade ett meddelande på sin officiella hemsida under måndagseftermiddagen där klubben skrev att man efter samtal med lagkaptenen Erkan Zengin kommit överens om att ge honom tillåtelse att förhandla med andra klubbar under transferfönstret i januari.

Avslutningsvis tackar Eskisehirspor Erkan för hans tid i- och vad han gjort för klubben.

Erkan Zengin har spelat 220 tävlingsmatcher för Eskisehirspor och gjort 45 mål samt 54 assists på dessa matcher. Under den pågående säsongen har han gjort 3 mål och 3 assist på 13 ligamatcher. Erkan har spelat i Turkiet sedan säsongen 2008/09 då han lämnade Hammarby för Besiktas. Han gick till Eskisehirspor i februari 2010 och har förutom 1,5 säsong i Trabzonspor (januari 2015 till maj 2016) spelat i Eskisehirspor under alla sina år i Turkiet.

När Erkan lämnade Eskisehirspors träningsanläggning på måndagen fick han frågan varför han ville lämna Eskisehirspor och han svarade pga situationen i klubben. Eskisehirspor har sedan tid tillbaka dragits med ekonomiska problem och det har t.o.m varit tal om att klubben kan gå i konkurs.

I slutet av december skrev vi om att flera Süper Lig-klubbar bl.a. Konyaspor, Genclerbirligi och Alanyaspor var intresserade av Erkan men det dementerades av Eskisehirspor.