Galatasaray bryter kontraktet med Nigel de Jong

Galatasaray har brutit kontrakt med den holländska mittfältaren Nigel de Jong i förtid.

Det var under fredagseftermiddagen som Galatasaray meddelade att klubben har kommit överens med de Jong om att bryta hans kontrakt som skulle ha gått ut efter säsongen i förtid.

Nigel de Jong, 33 år värvades till Galatasaray i augusti 2016 då han skrev på ett tvåårskontrakt med klubben värt 2,5 miljoner Euro per säsong. Under sin första säsong spelade han 18 ligamatcher och 6 cupmatcher men inför den pågående säsongen gjorde den dåvarande tränaren Igor Tudor klart för sig att holländaren tillsammans med flera andra spelare inte var med i hans framtidsplaner. När sedan Tudor sparkades framkom det rapporterna i turkiska medier om att den nya tränaren Fatih Terim skulle ge de Jong en ny chans och han återigen skulle få träna med A-laget igen.

de Jong har tidigare under sin karriär spelat för klubbar som Ajax, Hamburg, Manchester City och AC Milan.