Gott Nytt År utan Gaziantepspor

Gaziantepspor lägger ner klubben.

På nyårsafton gick klubben ut med ett långt meddelande på sin officiella hemsida där rubriken önskade läsarna att man skulle ha ett gott nytt år utan Gaziantepspor. I meddelandet kan man läsa att klubben kommer att läggas ner. Men när det kommer att ske eller om det gäller bara A-laget eller hela verksamheten står det inget detaljerad om.

Gaziantepspor grundades 1969 och tog sig första gången upp till högsta ligan 1979 och spelade där till 1983. 1990 tog man sig återigen upp till högsta ligan och spelade i ligan i över 27 år innan man åkte ned till andraligan förra säsongen. Inför starten i andraligan valde presidenten Ibrahim Kizil att avgå efter att ha varit president i klubben i tolv år.

Gaziantepspor har under många år varit en misskött klubb vilket har lett till dagens situation. Klubben har ekonomiska problem och har under den pågående säsongen spelat med i stort sett juniorer med några undantag. Laget har fått tre minuspoäng den här säsongen och ligger sist i andraligan med 4 poäng.

Klubbens bästa resultat i Süper Lig har varit två tredjeplatser och två fjärdeplatser i tabellen i början av 2000-talet då laget också fick spela i UEFA-cupen. Säsongen 2010-11 kom man också på fjärdeplats vilket gav en plats i Europa League.