Hamit Altintop till Süper Lig

I slutet av förra året bekräftade Hamit Altintop att han och hans familj återvänder till Turkiet. Nu rapporterar beiN Sports Turkiet att spelaren är klar för Evkur Yeni Malatyaspor. Den 35-årige mittfältaren ryktades vara på väg till Galatasaray och bli en del av Fatih Terims tränarstab men fortsätter nu spelarkarriären i Süper Lig-laget Malatyaspor.

Hamit kommer närmast från 2. Bundesliga och Darmstadt 98 där det blev 30 matcher för mittfältaren. Den erfarne mittfältaren har tidigare spelat i Bayern München, Real Madrid och Galatasaray samt spelat över 80 matcher för Turkiets landslag.

Hamit Altintop som är född och uppväxt i Gelsenkirchen, Tyskland valde att representera det Turkiska landslaget precis som sin bror Halil Altintop. Evkur Yeni Malatyaspor är ett bekant lag för Hamit. Spelarens familj kommer från Malatya och utvandrade till Tyskland 1972.