Istanbul Basaksehir kan snart ha gjort klart med en ny storvärvning

Det flyter på för Istanbul Basaksehir. Laget har påbörjat uppstarten av andra halvan av säsongen på bästa tänkbara sätt genom att vinna 3-0 borta mot Bursaspor där även Arda Turan blev målskytt i sin debut. 

Nu har Istanbul Basaksehir ställt in siktet på en ny spelare. Ligaledarna sägs vara när att göra klart med en av Süper Ligs stora utropstecken den här säsongen: Emre Akbaba i Alanyaspor.

Emre Akbaba har gjort en stark höstsäsong och en annan Istanbul-klubb, Galatasaray, har visat ett stort intresse från mittfältaren. Enligt Hürriyet som hänvisar till A Spor så har Istanbul Basaksehir vunnit dragkampen om Alanyaspors lagkapten. Emre har även kopplats ihop med Fenerbahce och Trabzonspor.

Enligt rapporterna så ska Istanbul Basaksehir och Emre Akbaba träffats i 3-4 dagar och säger även att spelaren tänker skriva på för klubben i sommar.

25-årige Emre har gjort 6 mål och 6 assist på 17 ligamatcher den här säsongen. I november förra året gjorde han mål i sin debut för landslaget mot Albanien där det blev förlust med 2-3.