Istanbul Basaksehir uttalar sig om Arda Turan

Arda Turan kopplas allt mer ihop med Istanbul Basaksehir. 

Nu bekräftar klubben att man är intresserad av spelaren. Först var det huvudtränaren Abdullah Avci som bekräftade att han gärna skulle vilja se Arda Turan i laget och sedermera har även klubbbens president, Göksel Gümüsdag, sagt att klubben vill ha honom.

På frågan om en eventuell transfer av Arda kunde förstöra lagets rytm i ligan den här säsongen, svarade Abdullah Avci såhär:

– Flera viktiga och stora spelare har kommit till Basaksehir och de har spelat jättebra. Vi har en familjär känsla i vår klubb och jag tror Arda hade definitivt kunnat spela i en klubb som oss. Här har vi världsspelare som Adebayor, Emre och Clichy. Skulle han (Arda) komma så skulle han bli en viktig del av vårt lag.

Det var dessa uttalanden som skapade fler nyheter kring Arda till Istanbul Basaksehir och nu har klubbens president uttalat sig till Hürriyet och sagt att man vill ha spelaren:

– Vi vill att Arda Turan återigen kan visa upp hans fina fotbollskvalitéer och återigen bli landslagets stora stjärna. Arda är en spelare som vi tycker om väldigt mycket och en spelare som vi respekterar. Vi vill att han blir en världsstjärna återigen. För oss är det viktigt att han vill komma till oss lika mycket som vi vill ha honom. Därför har vi valt att inleda samtal med honom och samtalen har gått bra. Arda kommer återigen bli en världsstjärna när han börjar spela kontinuerlig fotboll.

Med andra ord så kan Arda Turan snart vara tillbaka i Turkiet och Süper Lig.

LÄS OCKSÅ: Arda Turan överens med Istanbul Basaksehir?

UPPDATERING:

Göksel Gümüşdağ (Istanbul Basaksehirs president) har nyligen träffats med Arda Turan igen och i ett uttalande till beIN Sports Haber så har han bekräftat att klubben har erbjudit ett låneförslag på 1,5 år för spelaren:

– Vi har meddelat både Barcelona och Arda Turan om att vi vill ha honom. Arda delar samma visioner och tnkar som också och han vill komma. Arda har även bud från Europa som han ska överväga.