Sam Allardyce: ”Vi har värvat Turkiets bäste anfallare!”

Cenk Tosun är officiellt klar för Everton. 

Lagets manager, Sam Allardyce, hyllar sitt nyförvärv som en av Europas bästa anfallare och är glad att ha gjort klart med den turkiska stjärnan:

– Det är en massiv boost för oss alla. Han är Turkiets bäste anfallare och har gjort mål i Champions League och i den Turkiska ligan. Jag tror inte man kan leta mer än vad vi har gjort och för det priset, så är det den bäste anfallaren i Europa. Vi hade inte kunnat göra mer analys än det vi hade gjort tills idag. Vi har kollat på spelarens talang och målförmåga som är fantastisk.

– Den här spelaren ser ut att vara spänstig och mentalt stark också. Han är en annan spelare som är desperat för att spela i Premier League. Det är en all-rounder, med bra rörlighet. Han är tvåfotad, inte den störste men effektivt i luften och i boxen och skapar sig god yta för att kunna nicka bollen. Vi ska försöka få honom att komma in försiktigt i laget men jag tror inte det är möjligt att göra det i januari utan det är att kavla upp armarna och bara till att köra igång!

Everton har bara lyckats göra 10 mål på 5 matcher under Sam Allardyce och att hitta en anfallare var prio nummer ett och att signera honom så tidigt som möjligt var viktigt:

– Att säkra upp spelaren var det viktigaste av allt eftersom lagets största problem har varit målskyttet. Jag är glad att klubben har gjort klart med affären i god tid och jag tror att med Cenks målfacit, hans ålder och hans förmågor så kommer han förhoppningsvis bli spelaren som kommer hjälpa oss att göra fler mål. Jag tror att med hans härkomst så kommer han kunna göra den inverkan som vi behöver. Vi har inte många elitspelare i den åldern i vår trupp så förhoppningsvis så ska han komma till klubben och visa oss god värde för pengarna. Om han blir framgångsrik genom att göra mål för oss så kommer detta vara en fantastisk deal som vi har gjort, avslutar Sam Allardyce.

LÄS OCKSÅ: OFFICIELLT: Cenk Tosun klar för Everton FC!

VIDEO: Så här presenterades Cenk Tosun i Everton