VIDEO: Cenk Tosuns första presskonferens i Everton

Cenk Tosun gjorde under onsdagen sin första presskonferens för Everton inför ligamatchen på hemmaplan mot West Bromwich Albion. Den turkiske anfallaren svarade på engelska pressens frågor och lärde dem bland annat hur man uttalar hans namn. Se hela presskonferensen:

Urval från presskonferensen:

– Det är en stor ära att  vara här och de ville verkligen ha mig och jag ville verkligen komma hit. Jag har alltid sagt at  det är min största dröm att spela i Premier League och efter min transfer från Gaziantepspor till Besiktas så har jag arbetat hårt för detta. Den här flytten sätter inte så stor press på mig – det är bara en stor ära. Jag skulle vilja bli en förebild för spelare i Turkiet. Det finns mycket duktiga spelare där och jag skulle vilja öppna dörren för dem.

– Det är också en stor ära att vara den enda Turkiska landslagsspelaren i ligan. Jag rankar Premier League som den bästa ligan i världen stå det är stort för mig att få spela här.

– Alla behöver nya mål och uppdrag i live och det var mitt mål att spela i Premier League. Nu är jag här och mitt mål är att ta laget till en högre nivå och göra så många mål som jag kan. Det finns goda exempel på bra spelare att följa efter, som Emre Belözoglu och Tugay Kerimoglu (spelade i Newcastle respektive Blackburn). Jag vill göra det lika bra som dem och jag tror att min karaktär som en spelare passar denna typen av fotboll.

– Den här säsongen kommer att bli tuff och vi vill vinna cuper. För den resterande delen av ligasäsongen så siktar vi på att sluta på den övre halvan av tabellen, en sjunde eller åttonde plats hade varit bra för oss, sade Cenk Tosun.

Cenk tillade att han inte kan vänta på att få springa ut och spela framför Everton-fansen på Goodison Park. Evertons ligamatch på hemmaplan mot West Bromwich Albion spelas nu på lördag klockan 16.00 svensk tid.