OFFICIELLT: Robin van Persie lämnar Fenerbahce – återvänder till Feyenoord

Robin van Persie lämnar Fenerbahce och återvänder till Feyenoord.

Feyenoord meddelade på sin officiella hemsida på fredagskvällen om att van Persie kommer att skriva på kontraktet med klubben på måndag. I meddelandet kan man läsa att ingenting står i vägen för att den 102-faldige landslagsspelaren ska återvända till De Kuip (Feyenoords hemmaarena) nu när han har kommit överens med sin nuvarande klubb Fenerbahce om att bryta kontraktet i förtid. Feyenoord och van Persie hade kommit överens tidigare i veckan.

van Persie återvänder till Feyenoord efter fjorton år där han startade sin proffskarriär 2002.

33-årige van Persie värvades till Fenerbahce från Manchester United inför säsongen 2015/16 och gjorde 40 mål på 91 tävlingsmatcher. 25 mål på 57 matcher i Süper Lig, 13 mål på 13 matcher i turkiska cupen och 2 mål på 21 matcher i Europa.

Fenerbahce har ännu inte gjort något officiellt uttalande men det lär komma närsomhelst. Under fredagen innan Feyenoords uttalande stod det mycket i sociala medier om att Fenerbahce hade kommit överens om att bryta hans kontrakt i förtid något klubben har velat göra under en längre tid.

Tidigare i veckan avregistrerades van Persie från spel för Fenerbahce säsongen 2017/18. Han har varit skadedrabbad under stora delar av den pågående säsongen och bara spelat fyra tävlingsmatcher vilket var i början av säsongen.

På Twitter skrev Feyenoord ”Välkommen hem Robin!”