VIDEO: Besiktas utklassade Karabükspor

Jumbolaget Kardemir Karabükspor hade inte mycket att säga till om när laget gästade Vodafone Park på lördagskvällen där det blev 5-0 till Besiktas.

Besiktas dominerade matchbilden och hade inte Karabüks unge målvakt Caglar Sahin Akbaba, 22 år, stått för ett par snygga räddningar hade resultatet blivit större. 1-0 kom i den 14e minuten. Ricardo Quaresma slog en hörna som Gökhan Gönül nickade vidare framför mål där Pepe slängde sig fram och gjorde mål. 2-0 kom i den 27e minuten genom Talisca som efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet gjorde mål på volley från nära håll.

I den 56e minuten blev Vagner Love inbytt istället för Alvaro Negredo och tre minuter senare gjorde han sitt första mål i Besiktas-tröjan när han styrde in 3-0 från nära håll efter passning av Adriano. 4-0 kom på frispark i den 83e minuten genom Talisca som gjorde sitt andra mål för kvällen. Hans frispark träffade båda stolparna innan bollen gick in i mål.

På tilläggstid, i den 92a minuten, fastställde Vagner Love slutresultatet till 5-0 efter att ha blivit assisterad av Quaresma.

Besiktas har nu spelat 37 matcher i rad på Vodafone Park utan att förlora. 30 segrar och 7 oavgjorda.

Besiktas klättrade i och med segern förbi Fenerbahce i tabellen upp på tredje plats. Laget har 40 poäng, två poäng före Fenerbahce, en poäng bakom Galatasaray och tre poäng bakom Istanbul Basaksehir. Karabükspor förlorade med 0-5 för andra gången på de tre senaste ligamatcherna och ligger sist i tabellen med 12 poäng. Laget har gjort minst- och släppt in flest mål i ligan och har nio poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Den svenske mittfältaren Adam Ståhl som värvades från Norrby i januari blev inbytt i slutet av den första halvleken för Karabük.