Cengiz hyllas stort i Italien och av tränaren

Cengiz Ünder har återigen blivit historisk i Italien och hyllas stort i Italien. 

Det är för första gången sedan 2002 som en turkisk spelare gör två mål i en fotbollsmatch. Senaste spelaren att göra detta var Emre Belözoglu när han tillhörde Inter och gjorde två mål på Lazio i december 2002. Lagets huvudtränare Eusebio de Francesco hyllar sin unge talang efter gårdagens match:

– Jag behöver spelare som Cengiz som tar på sig ansvar. Det är en viktig spelare och som kan förändra matchbilden. Han var enormt bra. Han är även bättre fysiskt nu, han hade sina dalar men nu har han fått tillbaka självförtroendet.

Tränaren sade också att fortsätter Cengiz såhär så kan han mycket väl bli en ledare för AS Roma.

– Vi måste ha mer tålamod med unga spelare i Italien. Vi måste ge dem chansen och utveckla dem ännu mer. Jag har jobbat väldigt mycket med Cengiz, jag har och fortsätter att lita på honom. Det var många som ifrågasatte honom i Italien och sade att han inte kan spela för det här laget och även för våra U-lag. Nu är det dags att be om förlåtelse och låta honom vara ifred, avslutade Eusebio.

Italiensk media har redan gett honom smeknamnet som ”Baby Turco” och ”Speedy Cengiz”.  ”Roma utvecklas med Ünder” ”Mål, assist och fart. Nu gör han turkiska saker mot sina motståndare.” Correire dello Sport har Cengiz på framsidan och skriver ”BRAVO, BRAVO, BRAVO”

La Stampa skriver att Roma har upptäckt Cengiz fantastiska skott och syftar på det andra målet och förra veckans långskott mot Sampdoria. 

Corriere della Serra skriver: ”Nu kan vi säga att han har vant sig vid Serie A. Cengiz har gjort mer än det Iturbe gjorde på sina första tre år.”