Ett tufft spelschema väntar Besiktas

De turkiska ligamästarna har inte lyckats prestera på topp i ligan och ligger fyra inför den 21:a omgången av Süper Lig. 

Laget har dock gjort succé i Champions League och nu väntar även slutspelet i turneringen där Bayern München står för motståndet. Samtidigt så väntar Fenerbahce i semifinalerna i Turkiska cupen. Det gör att Besiktas har följande spelschema framför sig:

20 februari: Bayern München borta (Champions League)

25 februari: Fenerbahce hemma (ligan)

28 februari: Fenerbahce hemma (cupen)

4 mars: Trabzonspor borta (ligan)

11 mars: Genclerbirligi  hemma (ligan)

14 mars: Bayern München hemma (Champions League)

18 mars: Istanbul Basaksehir borta (ligan)

På mindre än en månad ska Besiktas alltså möta Bayern München två gånger, Fenerbahce två gånger, Trabzonspor en gång, nedflyttningshotade Genclerbirligi en gång, ligaettan Basaksehir en gång. Fikret Orman, klubbens president, är väl medveten om det tuffa spelschemat och har noterat att det kommer bli högt tempo för Besiktas som har ett bra lag men sade även att förbundet måste hjälpa laget med hur matcherna placeras när det gäller matchdatum.

Cupreturen mot Fenerbahce spelas i april.

Besiktas tar emot ligajumbon Karabükspor ikväll och nästa vecka möter Konyaspor på bortaplan nästa vecka innan det är dags för att möta Bayern München.