VIDEO: Tre mål av Gomis när Galatasaray utklassade Bursaspor och gick upp i serieledning

Galatasaray utklassade Bursaspor på hemmaplan med 5-0 och gick upp i serieledning.

Galatasarays skyttekung Bafetimbi Gomis gjorde 1-0 redan i den 11e minuten efter assist av Garry Rodrigues. I Bursaspor blev mittbacken William Troost-Ekong frilägesutvisad i den 38e minuten och ett par minuter senare gjorde Garry Rodrigues 2-0 till hemmalaget vilket också blev halvtidsresultatet.

I början av den andra halvleken gjorde Galatasarays mittback Serdar Aziz 3-0. Gomis gjorde därefter två mål. 4-0 kom i den 72a minuten och på tilläggstid fastställde han slutresultatet och precis som vid det första målet stod Rodrigues för assisten. Gomis som gjorde tre mål är nu i ensam skytteligaledning med 20 mål på 22 matcher tre mål före Burak Yilmaz. 15 av Gomis 20 mål har kommit på Türk Telekom arenan. Rodrigues som spelade fram till två av målen har spelat fram till sex av Gomis mål i ligan.

Galatasaray som har dålig form på bortaplan med en seger och sex förluster på de sju senaste matcherna är ligans bästa hemmalag med 10 segrar och 1 oavgjord på 11 matcher och en målskillnad på 31-7. Galatasaray toppar tabellen en poäng före Istanbul Basaksehir och tre poäng före Fenerbahce som har en match mindre spelad. Bursaspor som har åtta ligamatcher utan seger (tre oavgjorda och fem förluster) ligger på 12e plats i tabellen med 27 poäng, sex poäng ovanför nedflyttningsstrecket.