VIDEO: Sivasspor 3-2 Osmanlispor: Robinho matchvinnare med två mål och en assist

Robinho gjorde två mål och en assist när Sivasspor besegrade Osmanlispor med 3-2 på hemmaplan.

Robinho gjorde sitt första mål i turkiska ligan i förra omgången när Sivasspor spelade 1-1 mot Kayserispor. I lördagens match mot Osmanlispor fanns han för första gången med i startelvan. Det fanns också Mattias Bjärsmyr som likt Robinho spelade hela matchen.

Robinho gav Sivasspor ledningen i den 14e minuten vilket också blev halvtidsresultatet. Inför den andra halvleken gjorde Osmanlispor två byten som förändrade matchbilden. På tio minuter lyckades laget vända 0-1 till 2-1. Den albanske anfallaren Sokol Cikalleshi kvitterade i den 61a minuten med sitt fjärde ligamål för säsongen och Musa Cagiran gjorde 2-1 på straffspark i den 71a minuten med sitt sjätte ligamål för säsongen.

Men det var hemmalaget och framförallt Robinho som skulle få de sista orden i matchen. I den 82a minuten kvitterade brassestjärnan och på tilläggstid i den 91a minuten spelade han fram Cyriac till segermålet med en underbar assist. Cyriac som gjorde segermålet mot Besiktas i den 17e omgången i 83e minuten stod återigen för ett sent avgörande mål.

Sivasspor gick i och med segern förbi Göztepe samt Trabzonspor upp på en sjätteplats i tabellen. Laget har 34 poäng, en poäng bakom femman Kayserispor och sju poäng upp till Besiktas på fjärdeplats. Osmanlispor som inte har vunnit på fem ligamatcher (två oavgjorda och tre förluster) ligger näst sist i tabellen med 19 poäng. Laget har två poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Robinho har nu gjort 3 mål och 1 assist på 3 matcher i Süper Lig.

Matchens mål