66 länder världen över sänder Istanbul Basaksehir – Besiktas ikväll

Ikväll spelas den andra toppmatchen i Süper Lig den här helgen när ligatvåan Besiktas och ligatrean Istanbul Basaksehir möts.

Besiktas är före Istanbul Basaksehir på bättre målskillnad och senast lagen möttes så lyckades Besiktas kvittera till 1-1 på tilläggstid i andra halvlek.

Istanbul Basaksehir som har legat etta stora delar av säsongen har tappat poäng under våren och sin första plats till Galatasaray som inför den här matchen är just nu fyra poäng före båda Basaksehir och Besiktas. Vinnaren ikväll kommer knappa in och enbart ha en poäng upp till Galatasaray som spelade oavgjort mot Fenerbahce igår.

Besiktas har höjt sig i ligan. Efter uttåget i Champions League har de turkiska mästarna enbart ligan och cupen att spela för. Efter en trög höst så har resultaten börjat gå Besiktas väg i ligan.

Viktiga spelare saknas för båda lagen. Quaresma är fortfarande avstängd för Besiktas efter det röda kortet i cupen mot Fenerbahce och i hemmalaget Basaksehir så saknas Eperaneu och Emre Belözoglu som också är avstängda.

I Basaksehir är Gael Clichy, Mahmut Tekdemir och Junio Caixcara i farozonen för en avstängning i nästa match vid ett gult kort ikväll. Desto fler är det i Besiktas: Caner Erkin, Oguzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Adriano Correia, Gary Medel & Atiba Hutchinson.

Nästa vecka så väntar Akhisar på bortaplan för Basaksehir och för Besiktas väntar Alanyaspor på hemmaplan, efter kvällens match.

Matchens domare ikväll är Halil Umut Meler.

Avspark: 17.00.

Preliminära startelvor inför kvällens stormatch: 

Istanbul Basaksehir: Volkan, Çaiçara, Attamah, Chedjou, Clichy, Gökhan, Mahmut, Visca, Mossoro, Arda, Adebayor.

Besiktas: Fabri, Gökhan, Pepe, Medel, Adriano, Lens, Atiba, Tolgay, Talisca, Babel, Negredo.

TV-kanalerna som sänder kvällens match:

beIN Sports 1 / HD (Turkiet)

A+ Sport (Afrika)
beIN Sports MAX 10 / HD (Frankrike)
beIN Sports Connect i Turkiet, Hong Kong Malaysia, Singapore, Nya Zeelamd & Thailand.
beIN Sports 4 / HD (Thailand)
beIN Sports 3 / HD (Australien)
beIN Sports 1 / HD (Indonesien)
beIN Sports 1 / HD (Hong Kong)
Fox Sports 1 Africa (Afrika)
K Sport 2 / HD (Kosovo)
SportKlub HD (Kroatien, Serbien, Slovenien)

Matchen kommer att sändas i 66 länder världen över.