Besiktas utslaget ur Champions League 2017/18

Besiktas Champions League säsong 2017/18 är över. Igår kväll förlorade laget med 3-1 hemma mot Bayern München och över två matcher totalt 8-1.

Det blev ingen höjdarmatch och huvudtränaren Senol Günes tackade på förhand för den här säsongen i CL efter förlusten 5-0 på bortaplan och i en match där Besiktas var en man mindre efter mindre än en kvart spelad.

På onsdagskvällen så blev det återigen en vinst för Bayern München. Thiago Alcantara gav gästerna ledningen efter 18 minuter och Gökhan Gönül satte bollen i eget mål precis i början av andra halvleken. Vagner Lover reducerade till 2-1 i den 59:e minuten. Dock fick Bayern München det sista ordet med Sandro Wagners mål i den 84:e minuten. Bayern München var stora favoriter på förhand till att gå vidare och resultatet i efterhand speglar även åttondelsfinalen för dessa två lagen.

Besiktas har dock ingen anledning till att deppa efter vad som annars har varit en stor Champions League säsong där de slog flera rekord, bland annat att bli det första turkiska laget att vinna en Champions League-grupp samt att de vann utan att förlora en enda match i gruppspelet och var överlägsna i en grupp där de på förhand var uträknade. Besiktas slog franska mästarna AS Monaco på bortaplan och visade stor klass i turneringen och tog historiska vinster samt bröt tunga hemmarekord för sina motståndare.Inte minst fansen som skapade stort tryck  på läktaren på Vodafone Park som fick till och med vissa spelare i motståndarlaget att bli utbytta.

UEFA tog med Talisca i sin genombrottselva för säsongen 2017/18, den brasilianske mittfältaren fortsätter att växa och  imponera i Besiktas. Besiktas slog flertalet rekord i säsongen Champions League 2017/18, läs mer här. Även huvudtränaren Senol Günes slog rekord tack vare vinsterna i gruppspelet.

Vi tackar Besiktas för deras prestationer i det här årets Champions League säsong. För Besiktas del återstår nu kampen om ligatiteln och cupen.