Gaziantepspor åkte ur Spor Toto 1. Lig

För andra året i rad åkte Gaziantepspor ur en serie.

Gaziantepspor åkte förra året ur Süper Lig efter 27 år i den högsta ligan och det här året åker klubben ur andraligan (Spor Toto 1. Lig) efter bara en säsong. Det blev klart under onsdagen efter storförlusten (1-5) mot Caykur Rizespor trots att det är åtta omgångar kvar. Gaziantepspor ligger sist i tabellen med 4 poäng efter 26 omgångar och det är 27 poäng upp till Eskisehirspor på rätt sida om nedflyttningsstrecket när det är 24 poäng kvar att spela om.

Gaziantepspor har under den pågående säsongen haft stora ekonomiska problem och haft nästan bara juniorspelare i sina matchtrupper. Klubbens existens har varit hotad och är fortfarande det. Inför det nya året gick klubben ut med ett meddelande om att klubben skulle läggas ner men det gick aldrig så långt.

Nästa säsong ska klubben spela i Spor Toto 2. Lig men det återstår att se om klubben finns fortfarande kvar då.