Hakan Calhanoglu: ”Därför valde jag det turkiska landslaget”

Turkiska Fotomac har publicerat en intervju som Hakan Calhanoglu har gett till italiensk media angående karriären i Italien och landslagsvalet. 

I intervjun berättar Hakan Calhanoglu valet om landslaget, att anpassa sig till Italien, huvudtränaren och fotbollslegenden Genaro Gattuso och andra saker:

Efter målet mot Chievo så sågs Hakan kyssa klubbmärket och gällande det så sade Hakan såhär:

– I Chievo-matchen gjorde jag mål och efteråt kysste jag Milans klubbmärke på tröjan, det gör jag för första gången någonsin. Jag har inte gjort det i Hamburg eller Bayern Leverkusen.

Om fasta situationer och på vilken position han trivs:

– Det första jag lärde mig på italienska var ordet ”frispark”. Folk frågar mig varje dag om när jag ska göra mål på frisparkar igen, jag tror denna frågan har pressat och påverkat mig. Hade jag varit i Tyskland nu så hade jag gjort femton mål hittills på frisparkar. Jag trivs att spela till vänster på plan, det gjorde jag i Leverkusen också.

Om Genaro Gattuso:

– Alla tränare är olika, alla har sin egen metod. Montella och Gattuso har olika metoder. Ibland kan små förändringar göra stora skillnader. Gattuso tvingar oss att kämpa till 101% Vi spelare mycket bra under hans ledning. När Gattuso kom sade han till mig att mitt huvud är fylld med tankar, rensa tankarna och börja spela fotboll. Jag känner förtroendet som han ger mig och därför har han bidragit till att jag har blivit mentalt starkare.

På frågan om varför han valde Turkiet istället för Tyskland svarade Hakan Calhanoglu:

– Jag valde det turkiska landslaget för att jag är Turk. Jag är väldigt tacksam till Tyskland, jag växte upp där men det hade varit svårt för mig att spela för ett annat landslag än Turkiets.

Hakan Calhanoglu stod för ett drömmål borta mot Arsenal och i slutet av matchen flyttades huvudfokus till matchens domare som hade en stor prägel i matchen:

– I matchen mot Arsenal så såg jag hur mycket en domare kan påverka en match.