Quaresma stängs av i fem matcher

Efter händelserna i förra veckans cupderby mellan Besiktas och Fenerbahce så har nu TFF meddelat Quaresmas dom.

Quaresma som blev inbytt i den andra halvleken spelade inte särskilt länge och stod för ett dåligt beteende. Först slog han till Josef i ansiktet och skällde ut spelaren och blev galen på planen och i det stora tumultet som uppstod så slog han även till Mehmet Ekici som hade dessförinnan knuffat till Pepe – som hade knuffat till Volkan Demirel i Fenerbache målet.

Utöver fem matchers avstängning så får Quaresma böter på 22 000 lira. Trabzonspor-matchen som spelades igår är inräknad i straffet och således missar Quaresma följande matcher:

Genclerbirligi, Basaksehir, Alanyaspor och Göztepe.

Besiktas får böter på 30 000 lira på grund av beteendet på läktarna vid tumultet som uppstod när Quaresmas röda kort gavs och Fenerbahce får 15 000 lira i böter för att inte ha låtit tv-kameror filma laget vid omklädningsrummen inför matchen.

LÄS MER OM DERBYT HÄR: 

VIDEO: Besiktas 2-2 Fenerbahce