Superhelgen i Süper Lig: Topplagen möter varandra

Süper Ligs stora helg, säkerligen den största helgen den här säsongen, är här.

Den 26:e omgången av Süper Lig har två toppmatcher och två avgörande matcher för ligaracet. Ligaettan Galatasaray åker till Kadiköy för att ta sig an ligafyran och sina värsta rivaler Fenerbahce under lördagen. På söndagen så åker regerande mästarna Besiktas som är tvåa just nu, till Istanbul Basaksehirs hemmaborg – som ligger trea i ligan.

Det är onekligen en stor helg som mycket väl kan avsluta titelchanserna för några av lagen. Galatasaray leder ligan med 53 poäng – tre poäng ner till tvåan Besiktas som är före Istanbul Basaksehir tack vare bättre målskillnad. Fenerbahce är fyra med 47 poäng och vid en vinst så lever titelchanserna för Fenerbahce i allra högsta grad som kommer då ha lika många poäng som både Besiktas  och Istanbul Basaksehir. Skulle dock Galatasaray vinna så blir avståndet till första platsen bli hela nio poäng för Fenerbahce och efter matchen kommer det återstå åtta omgångar kvar av ligan vilket gör att Fenerbahces guldchanser blir minimala.

Det som talar för Fenerbahce är deras fantastiska hemmasvit mot Galatasaray. Fenerbahce har inte förlorat ett derby på hemmaplan sedan 22 december 1999 mot Galatasaray.  Vid en Galatasaray-förlust ikväll och en vinnare i mötet mellan Besiktas och Istanbul Basaksehir så kommer det bli två lag på 53 poäng.

Ett oavgjort möte mellan båda lagen gynnar inget utav lagen imorgon. Samtidigt är ett oavgjort resultat i matchen mellan Besiktas och Istanbul Basaksehir det bästa för Fenerbahce och Galatasaray. För Fenerbahce handlar det om att minska gapet till alla lagen framför sig och för Galatasaray handlar det om att dra ifrån så mycket som möjligt från alla lagen bakom sig.

Fenerbahce – Galatasaray har avspark ikväll (lördag) klockan 17.00 medan Istanbul Basaksehir – Besiktas spelar imorgon klockan 17.00.