Talisca uttagen i landslaget – kan göra debut

Besiktas mittfältare Talisca har blivit uttagen till Brasiliens landslagstrupp inför landskamperna mot Ryssland och Tyskland i mars.

Talisca har tidigare blivit uttagen i landslaget. Det var inför landskamperna mot Turkiet och Österrike i november 2014 då han ersatte Lucas Moura pga skada men Talisca fick ingen speltid då vilket innebär att han fortfarande väntar på debuten i Brasiliens landslag. Han har tidigare spelat 4 U23-landskamper och 2 U21-landskamper.

Talisca har visat storform den senaste tiden och gjort sju mål på de sju senaste ligamatcherna. Senast gjorde han matchens enda mål när Besiktas besegrade Genclerbirligi. Totalt har han gjort 16 mål på 36 tävlingsmatcher för Besiktas den här säsongen varav 10 mål på 24 matcher i Süper Lig.

Besiktas betalade 2 miljoner Euro till Benfica för att låna Talisca i två säsonger inför säsongen 2016/17. Lånetiden går ut efter den pågående säsongen och fram till dess har Besiktas en köpklausul på 25 miljoner Euro.

Fenerbahces stjärna Giuliano som var med i Brasiliens senaste landslagstrupp är inte med den här gången.

Truppen

Målvakter Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Neto (Valencia)

Försvarare: Daniel Alves (PSG), Geromel (Gremio), Filipe Luis (Atletico Madrid), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter), Fagner (Corinthians), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Thiago Silva (PSG),

Mittfältare: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Fred (Shakhtar Donetsk), Paulinho (Barcelona), Philippe Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Pekin Guoan), Talisca (Beşiktaş), Willian (Chelsea)

Anfallare: Douglas Costa (Juventus), Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Taison (Shakhtar Donetsk), Willian Jose (Real Sociedad)

***