Trabzonspor får transferförbud av FIFA

FIFA har gett Trabzonspor transferförbud under nästa transferfönster.

FIFA har meddelat anledningen till transferförbudet på sin officiella hemsida.

Den 29e januari 2018 fick Trabzonspor ett meddelande om att betala en icke-angiven övergångssumma till den slovakiska klubben AS Trencin inom 30 dagar. Men eftersom ingen betalning har gjorts till Trencin inom dessa dagar så får Trabzonspor inte registrera några nya spelare, inhemska eller utländska under hela nästa transferfönster.

Nästa transferfönster är i sommar men några officiella datum har ännu inte meddelats av det turkiska fotbollsförbundet.

Trabzonspor värvade mittfältaren Matus Bero från Trencin under sommaren 2016 för 2,5 miljoner Euro. Bero skrev då på ett fyraårskontrakt med klubben värt 450 000 Euro per år. Det är i skrivande stund oklart hur mycket av den här övergångssumman som skulle ha betalats.