Tre rekord av Gomis på samma kväll

Galatasarays skyttekung Bafetimbi Gomis slog tre rekord på lördagskvällen. Ett klubbrekord och två personliga rekord.

Galatasaray krossade Kardemir Karabükspor med 7-0 på lördagskvällen. Fyra av målen gjordes av Gomis som nu har gjort 24 mål på 23 matcher i ligan den här säsongen. Det är nytt personligt rekord i antalet mål i ligaspel under en säsong. Det tidigare rekordet var i Olympique Marseille förra säsongen då han gjorde 20 mål på 31 ligamatcher.

Totalt i alla tävlingar har Gomis gjort 27 mål på 29 matcher för vilket också är rekord i totalt antalet gjorde mål under en säsong. Det tidigare rekordet var från säsongen 2011/12 då han gjorde 25 mål på 54 tävlingsmatcher för Lyon.

Gomis är nu också den utländska spelaren som har gjort flest ligamål för Galatasaray under en säsong. Det tidigare rekordet hades av Mario Jardel som gjorde 22 mål på 24 ligamatcher säsongen 2000/01. Milan Baros som är trea på den listan nu gjorde 20 mål på 31 matcher säsongen 2008/09.

Det återstår tio matcher i ligaspelet och minst en match i turkiska cupen (två om det blir finalspel) för Galatasaray den här säsongen.