VIDEO: Besiktas – Genclerbirligi 1-0

Besiktas tog en mycket viktig seger på hemmaplan under lördagskvällen när Genclerbirligi besegrades. 

De regerande turkiska mästarna saknade portugiserna Quaresma och Pepe från dagens match. Quaresma är avstängd efter händelserna i cupmatchen mot Fenerbahce och Pepe som blev skadad inför matchen kunde inte heller delta.

I halvtid stod resultatet 0-0 men det skulle inte vara länge till då lagets store stjärna, Anderson Talisca, satte 1-0 i den 53:e minuten. Brassen är i storform och har gjort sju mål på de senaste sju ligamatcherna för Besiktas.

Besiktas passerar Istanbul Basaksehir i ligan på målskillnad då båda lagen har 50 poäng. Nästa vecka möts de på Fatih Terim-stadion som är hemmaborg för Istanbul Basaksehir. Innan dess väntar ett returmöte för Besiktas i Champions League mot Bayern München i Istanbul.

I Genclerbirligi spelade Johannes Hopf 90 minuter igen medan Abdulrahman ”Abbe” Khalili hoppade in i den 59:e minuten.