VIDEO: Caykur Rizespor vann toppmatchen i andraligan

Två lag med målet att ta sig upp till Süper Lig möttes på lördagen i Spor Toto 1. Lig.

Boluspor som hade 5 segrar samt 1 oavgjord på sina sex senaste ligamatcher och låg på fjärdeplats i tabellen med 43 poäng inför matchen tog emot ligaettan Caykur Rizespor som efter 3 segrar samt 2 oavgjord på sina fem senaste ligamatcher hade 49 poäng inför matchen.

Viktiga poäng stod på spel och det var bortalaget Rizespor som fick med sig alla tre poängen efter mål av den 22-årige paraguayanske anfallaren Braian Samudio med smeknamnet Samu som gjordes matchens enda mål i den 19e minuten. Det var Samus 17e mål i ligan den här säsongen och med det toppar han skytteligan i andradivisionen. Samu lånades in från den brasilianska klubben Guarani inför säsongen.

Boluspor med bl.a. den förre Fenerbahce- och Arsenal-spelaren Andre Santos i lagen hade flera bra lägen att göra mål på. I den första halvleken rensade Rize-försvaret bort en chans på mållinjen och i den andra halvleken hade Boluspor två träffar i ribban.

Rizespor befäste sin förstaplats i tabellen och tog mycket viktiga poäng på bortaplan mot en toppkonkurrent medan Boluspor åkte ner en placering i tabellen eftersom Gazisehir Gaziantep FK vann senare på dagen.

Tabelltoppen i Spor Toto 1. Lig

  1. Caykur Rizespor, 52 poäng
  2. Ümraniyespor, 47 poäng
  3. Ankaragücü, 46 poäng
  4. Gazisehir Gaziantep FK, 44 poäng
  5. Boluspor, 43 poäng
  6. Altinordu, 42 poäng
  7. Istanbulspor, 39 poäng
  8. Elazigspor, 38 poäng
  9. Giresunspor, 37 poäng
  10. B.B. Erzurumspor, 37 poäng

Ettan och tvåan går direkt upp till Süper Lig. Platserna 3 till 6 spelar playoff om en plats.

a