VIDEO: Fenerbahce 2-3 Akhisarspor: Daniel Larsson målskytt när Akhisar vann fjärde ligamatchen i rad

Daniel Larsson gjorde det viktiga 3-1 målet när Akhisarspor besegrade Fenerbahce med 3-2 på bortaplan.

Efter Istanbul Basaksehir och Galatasarays segrar på lördagen var Fenerbahce tvungna att vinna för att tappa inte mark i guldstriden men det blev bortalaget som fick med sig alla tre poängen. Den brasilianske mittfältaren Serginho nickade in Akhisarspors ledning i den elfte minuten efter en frispark på vänsterkanten slagen av Ömer Bayram. Akhisar ökade på till 2-0 i den 35e minuten genom den ukrainske anfallaren Yevhen Seleznyov som fick passning av Mugdat Celik. Det var Seleznyovs fjärde ligamål på sju ligamatcher för Akhisarspor sedan flytten från Kardemir Karabükspor i januari. Fenerbahces vänsterback Hasan Ali Kaldirim hade ett jätteläge att reducera för Fenerbahce i slutet av den första halvleken men målvakten Milan Lukac räddade.

Akhisarspor gick in i halvtidsvilan med en tvåmålsledning.

I den andra halvleken jagade Fenerbahce ett reduceringsmål vilket också kom i den 57e minuten efter ett fint anfall. Mehmet Topal passade till Hasan Ali Kaldirim som slog ett inlägg in i straffområdet där Nabil Dirar nickpassade till Giuliano som nickade bollen i mål. Det var brassens elfte ligamål för säsongen. Men bara två minuter efter Fenerbahces reduceringsmål ökade Akhisarspor på återigen ledningen till två mål genom Daniel Larsson som nickade in Eray Ataysevens inlägg vilket var hans andra ligamål för säsongen. Ett par minuter senare fick Larsson ett gult kort vilket var hans första varning för säsongen och i slutet av matchen blev han utbytt.

Fenerbahce reducerade till 2-3 i den 67e minuten genom inhopparen Aatif Chahechouhe. Aatif som vann skytteligan i Süper Lig säsongen 2013/14 när han spelade för Sivasspor gjorde sitt första ligamål för säsongen. Fenerbahce jagade ett kvitteringsmål i slutet men lyckades inte skapa riktigt farliga målchanser. På tilläggstid slog Mehmet Ekici snabbt en frispark till Roberto Soldado som spelade bollen in framför mål men Akhisars försvar rensade undan.

Fenerbahce förlorade sin andra raka ligamatch och är nu sex poäng bakom Galatasaray samt Istanbul Basaksehir i kampen om ligaguldet när det återstår tio omgångar. Akhisarspor som vann sin fjärde raka match i ligan är på tiondeplats i tabellen med 33 poäng. Det är fem poäng upp till Kayserispor på femteplats och tolv poäng ner till Antalyaspor på den sista nedflyttningsplatsen.

Akhisarspor vann båda matcherna mot Fenerbahce i ligan den här säsongen. Hemmamötet i höstas slutade 1-0.

Målen från matchen