VIDEO: Fenerbahce tog en viktig seger i guldkampen

Fenerbahce besegrade Yeni Malatyaspor med 2-0 på bortaplan och tog en viktig seger i kampen om ligaguldet.

Efter Istanbul Basaksehirs förlust i fredags och Besiktas seger på lördagskvällen var Fenerbahce sex poäng efter lagen i toppen. Därför var tre poäng i söndagens match mot Yeni Malatyaspor mycket viktigt för laget för att inte tappa mark i guldkampen och det blev också Fenerbahce som fick åka hem med alla tre poängen hem till Istanbul.

Fenerbahce tog ledningen i den 34e minuten genom mittbacken Roman Neustädter vilket också blev halvtidsresultatet. I den andra halvleken var det hemmalaget som hade störst bollinnehav medan Fenerbahce satsade på kontringar. Fernandao var nära att göra mål för Fenerbahce i en av dessa kontringar men hans avslut tog i stolpen. På tilläggstid gjorde Giuliano mål vilket var hans 12e ligamål för säsongen.

Fenerbahce vann igen efter två raka förluster i ligan och gick upp på 47 poäng, tre poäng bakom Galatasaray, Besiktas samt Istanbul Basaksehir. Yeni Malatyaspor som förlorade igen efter fyra ligamatcher (två segrar och två oavgjorda) ligger på 9e plats i tabellen med 34 poäng.

I nästa omgång tar Fenerbahce emot Galatasaray på hemmaplan!

Målen

Roman Neustädter

Giuliano