VIDEO: Galatasaray krossade Karabükspor – fyra mål av Gomis

Galatasaray besegrade Kardemir Karabükspor med hela 7-0 på bortaplan på lördagskvällen.

Bafetimbi Gomis gjorde 1-0 redan efter fem minuter och efter 33 minuters spel stod det 5-0 till Galatasaray efter att Gomis gjorde ytterligare tre mål samt ett självmål av Özgür Yilmaz. Gomis gjorde tre mål i omgången innan när Galatasaray utklassade Bursaspor med 5-0 och har nu gjort sju mål på de två senaste ligamatcherna. Totalt har han gjort 24 mål på 23 ligamatcher den här säsongen. Gomis slog tre rekord på samma kväll. Mer om det kommer i en egen artikel.

Innan den första halvleken var över gjorde även Garry Rodrigues ett mål för Galatasaray.

I den andra halvleken fastställde inhopparen Sinan Gümüs slutresultatet med sitt första mål i ligan den här säsongen. I turkiska cupen har det blivit 6 mål på 7 matcher för Sinans del. Galatasaray vann med 7-0 och tog sin största seger i ligan på över 17 år. Den 19e augusti 2000 besegrades Erzurumspor med samma siffror. Segersiffrorna mot Karabükspors är en av klubbens största segrar i ligaspelet. De största segrarna är mot Altinordu den 24e oktober 1959 med 8-0 och mot Ankaragücu den 30e maj 1993 med 8-0.

Galatasaray som har två segrar på sina två senaste ligamatcher med en målskillnad på 12-0 återtog ledningen i tabellen från Istanbul Basaksehir som tidigare under lördagen hade besegrat Göztepe med 2-0. Båda klubbarna har samma poäng (50) men Galatasaray har +32 i målskillnad och Basaksehir har +22. Bakom jagar Besiktas och Fenerbahce med 44 poäng vardera. Fenerbahce möter Akhisarspor på hemmaplan på söndagen och Besiktas möter Trabzonspor på bortaplan på måndag.

Karabükspor som förlorade in fjärde raka match ligger sist i tabellen med 12 poäng. Målskillnaden i dessa förluster har varit 1-18. Det är 9 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket med 30 poäng kvar att spela om. Den svenske mittfältaren Adam Ståhl som värvades från Norrby i januari byttes in för Karabük inför den andra halvleken. Det var hans fjärde match i Süper Lig. En match från start och tre inhopp har det blivit.

Målen från första halvleken

Matchens sista mål