VIDEO: Istanbul Basaksehir – Besiktas 1-0

Istanbul Basaksehir vann derbyt mot Besiktas under söndagskvällen med 1-0.

Den holländske mittfältaren, Eljero Elia, avgjorde för Basaksehir när han satte matchens enda mål i 28:e minuten. Istanbul Basaksehir storspelade i första halvlek och var numret större än Besiktas som inte stod för en bra insats. Basaksehir fick Caicara utvisad i den 62:a minuten vilket gav Besiktas överläge i matchen som började andra halvlek. Det hjälpte dock aldrig Besiktas att göra något mål i matchen trots att Alvaro Negredo var centimeter ifrån att sätta en kvittering i matchens sista kvart.

Huvudtränaren Senol Günes var mycket besviken på sitt lag efter matchen och sade att Istanbul Basaksehir förtjänade att vinna matchen eftersom Besiktas inte spelade någon bra fotboll ikväll och tillät alldeles för många positioner för motståndarna och tog på sig förlusten och sade även att han inte har förberett laget rätt inför den här matchen.

I och med vinsten så har Basaksehir enbart en poäng upp till Galatasaray som har 54 poäng. Besiktas är kvar på tredje plats med 50 poäng och Fenerbahce är fyra med 48 poäng.