Wesley Sneijder: ”Jag nobbade Liverpool för Galatasaray eftersom jag ville vinna titlar”

Wesley Sneijder berättar varför han valde Galatasaray och att andra klubbar ville ha honom när han lämnade Inter 2013.

I en intervju som har publicerats på flera sidor det senaste dygnet säger Sneijder att han hade bud från Liverpool men att han ville vinna titlar och valde istället Galatasaray:

– Många klubbar ville veta när jag skulle lämna Inter och Liverpool var en av dem klubbarna så folk blev förvånade när jag valde Galatasaray säger Sneijder och fortsätter:

– Varför Galatasaray och inte Liverpool? Jag är en vinnare och spelar för att vinna titlar och därför lämnade jag för Galatasaray eftersom jag trodde jag skulle vinna mer titlar i Galatasaray och bli mästare där till skillnad från om jag hade valt Liverpool. I efterhand så tycker jag att jag gjorde rätt val. Jag hade fina år i  Turkiet.

Sneijder spelade för Galatasaray mellan 2013-2017 och gjorde 46 mål på 175 matcher. Sneijder blev turkisk ligamästare två gånger, turkisk cupmästare tre gånger och vann även turkiska supercupen tre gånger. Liverpool gick titellösa under åren 2013-2017.

Andra stora höjdpunkter från hans tid i Galatasaray är när laget tog sig till kvartsfinal i Champions League 2012/13 och blev utslagna av Real Madrid, Sneijder gjorde mål i returmatchen som Galatasaray vann 3-2.

Året därpå tog sig Galatasaray vidare ur den tuffa gruppen i Champions League 2013/14 där de hade Juventus och Real Madrid,  tack vare Sneijders vinstmål mot Juventus på TT-Arena i den sista gruppmatchen så gick Galatasaray vidare ur gruppen.

Sneijder har under åren i Galatasaray även gjort matchavgörande mål mot lagets största rival Fenerbahce.