Fakta: AC Milan med och utan Hakan Calhanoglu

Hakan Calhanoglu fortsätter att leverera i AC Milan.

I helgen var han tillbaka som målskytt för AC Milan och utsågs till matchens lirare av flera sidor och anhängare till Milan.

Den turkiske landslagsmannen gjorde ett vackert mål när Bologna besegrades med 2-1 på bortaplan och för Hakans del så var det hans andra mål på sex matcher, i dessa senaste sex matcherna har han även en assist. Detta är lika mycket som Hakan Calhanoglu hade på sina första 19 matcher för klubben.

Hakan har tidigare poängterat att den nye tränaren Gennaro Gattuso har betytt mycket för honom och att tränaren har stort förtroende på honom. Den turkiske landslagsmannen har även medgett att den första tiden i klubben var svår under Montellas tid som tränare i klubben. Gattuso har själv betonat hur viktig Hakan Calhanoglu är för laget och det är något som faktan och statistiken också understryker:

Milan har spelat 27 matcher med Hakan i laget och sju matcher utan. I de matcher där Hakan har saknats  i laget har Milan haft ett poängsnitt som legat på 0,71 poäng/match medan när Hakan är med så ligger poängsnittet på 1,81 poäng/match.

Milan har bara lyckats vinna en gång på sju matcher när Hakan inte har varit med, fyra matcher har slutat med förlust. Man har tagit fem poäng.

Med Hakan Calhanoglu i laget har Milan tagit 49 poäng på 27 matcher, på dessa har det blivit 14 segrar och 7 oavgjorda resultat samtidigt som det har blivit 6 förluster.