Kardemir Karabükspor – första klubben att åka ur Süper Lig

Kardemir Karabükspor blev det första laget av tre att åka ur Süper Lig den här säsongen.

Det blev klart i måndags sedan Genclerbirligi besegrat Galatasaray efter ett mål på tilläggstid. Karabükspor ligger sist i tabellen med 12 poäng och har 18 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket där Genclerbirligi befinner sig just nu. Det är sex omgångar och 18 poäng kvar att spela men även om Karabükspor skulle hamna på samma poäng som Genclerbirligi så har ”Gencler” bättre resultat i inbördes möten och hamnar därav före i tabellen.

Karabükspor fick en bra start i ligan den här säsongen och var obesegrade efter tre omgångar. Men därefter hamnade laget i svacka och började att sjunka i tabellen. I den 14e omgången hamnade laget sist i tabellen och har legat där sedan dess. Förlusten i den senaste omgången mot Antalyaspor var lagets åttonde raka förlust och målskillnaden i dessa förluster har varit 4-28.

Klubben har stora ekonomiska problem och under transferfönstret i januari blev det en mycket stor spelaromsättning där i stort sett hela truppen byttes ut. Då värvades också den svenske mittfältaren Adam Ståhl från Norrby som fortfarande spelar i klubben. Även i tränarjobbet har det varit stor omsättning och klubben har haft fyra olika huvudtränare under säsongens gång.