VIDEO: Arda Turan bakom Istanbul Basaksehirs seger mot Kayserispor

Istanbul Basaksehirs storstjärna Arda Turan hade en stor del i segern mot Kayserispor på fredagskvällen.

I den 28e minuten spelade han fram den bosniske landslagsspelaren Edin Visca som gav hemmalaget ledningen. Det blev också första halvlekens enda mål. I den andra halvleken kvitterade Kayserispor genom den 35-årige anfallaren Umut Bulut som bröt en måltorka på fem matcher och nickade in sitt 14e ligamål för säsongen. Deniz Türüc stod för assisten. Det var Umuts 153e mål i Süper Lig. Umut hade efter kvitteringsmålet läge att ge Kayseri ledningen men fick ingen bra träff på avslutet.

Basaksehir skulle åter ta ledningen i den 66e minuten när Arda gjorde mål med ett skott som gick in i mål längs ena stolpen. Det var hans andra mål i Basaksehir-tröjan. Arda blev senare utbytt till applåder från publiken. Efter Ardas mål hade Basaksehir två träffar i målramen. Laget skulle ändå utöka ledningen till 3-1 i 90e minuten. Visca slog ett inlägg från högerkanten som Emmanuel Adebayor nickade ner till Eljero Elia som fastställde slutresultatet i tom mål.

Istanbul Basaksehir vann sin fjärde match på de fem senaste ligamatcherna och gick upp i toppen av tabellen med 62 poäng, två poäng före Galatasaray som möter Alanyaspor på bortaplan på lördagskvällen. Besiktas är trea med 59 poäng och Fenerbahce är fyra med 57 poäng.